17 nye sanger
av Rudolf Nilsen

17 nye sanger av Rudolf Nilsen


Et referanseverk i den norske politiske vise­tradisjonen
- Klassekampen

Image

På stengrunn (1973)

I 1973 kom plata «På stengrunn», hvor et knippe av Norges mest kjente vise­sangere tonesatte dikt av den revolusjonære arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen (1901-1929). Albumet inneholdt kommende klassikere som Revolusjonens røst, Gategutt og ikke minst Jeg hadde tenkt. I ettertid er plata blitt stående som et referanseverk i den norske politiske vise­tradisjonen"

Nå, nesten femti år etter, kommet oppfølgeren. Tittelen «På gjensyn» er hentet fra Rudolf Nilsens andre diktsamling, og inneholder 17 nyskrevne melodier til Nilsens snart hundre år gamle tekster, som til tross for sin alder både imponerer og skremmer med sin relevans.

På gjensyn (2019)

«På gjensyn» inneholder 17 nyskrevne melodier til Rudolf Nilsens tekster. Her finner du bl.a. Nilsens signaturdikt Nr. 13, tittelteksten På gjensyn og den fengende Underveis, med melodi av gruppas yngste og nyeste medlem, Pål Moddi Knutsen.

På tross av at nesten hundre år er gått siden arbeiderklassepoeten Rudolf Nilsen skrev sine tekster under Oslos fabrikkpiper, er flere av tekstene skremmende relevante den dag i dag.

– Det er den samme følelsen og den samme kampen. Nilsens måte å se tilværelsen og samfunnet på er like relevant i dag som på 1920-tallet og på 1970-tallet. Når jeg leser tekstene hans i dag, slår det meg at han var utrolig fremadskuende, sier Kari Svendsen.

Image

Konserter

8. desember
Cosmopolite, Oslo
- billetter 16:00
- billetter 20:00

12. desember
Asker kulturhus
- billetter

29. januar
Kampen bydelshus